مقاله تاثیر مکمل اسیدفولیک بر سطح هموسیستئین پلاسما: مطالعه ای د

مقاله تاثیر مکمل اسیدفولیک بر سطح هموسیستئین پلاسما: مطالعه ای دوسوکور در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی با word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تاثیر مکمل اسیدفولیک بر سطح هموسیستئین پلاسما: مطالعه ای دوسوکور در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاثیر مکمل اسیدفولیک بر سطح هموسیستئین پلاسما: مطالعه ای دوسوکور در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تاثیر مکمل اسیدفولیک بر سطح هموسیستئین پلاسما: مطالعه ای دوسوکور در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی با word :
مقاله تاثیر مکمل اسیدفولیک بر سطح هموسیستئین پلاسما: مطالعه ای دوسوکور در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی با word که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در پاییز 1388 در مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از صفحه 172 تا 180 منتشر شده است.
نام: تاثیر مکمل اسیدفولیک بر سطح هموسیستئین پلاسما: مطالعه ای دوسوکور در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی
این مقاله دارای 9 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اسید فولیک
مقاله هموسیستئین
مقاله افسردگی اساسی
چکیده و خلاصهای از مقاله:
پیش زمینه و هدف: افسردگی از جمله اختلالات خلقی و شایع ترین اختلال روانی است. از آنجایی که سطوح پلاسمایی کم فولات و افزایش غلظت هموسیستئین به عنوان یکی از یافته های شایع در افسردگی اساسی مطرح بوده و نیز نتایج مطالعات در این زمینه متناقض بوده و تاکنون مطالعه ای در ایران در زمینه بررسی تاثیر مصرف اسید فولیک بر سطوح هموسیستئین در بیماران افسرده انجام نگرفته است، لذا مطالعه حاضر به منظور تعیین اثر مکمل فولات بر سطوح هموسیستئین در بیماران افسرده اساسی طراحی گردید.
مواد و روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی 70 بیمار مبتلا به افسردگی اساسی بالای 18 سال انتخاب و بیماران به طور تصادفی به دو گروه 35 نفره دریافت کننده فلوکستین همراه با یک میلی گرم اسید فولیک یا دارونما به مدت هشت هفته، تقسیم شدند. تمام بیماران طبق معیار DSM-IV-IR تشخیص داده شدند و دارای نمره شاخص افسردگی همیلتون 20 یا بالاتر بودند. سطوح پلاسمایی فولات و هموسیستئین به ترتیب با استفاده از روش رادیوایمنواسی و روش آنزیمی ایمنواسی در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. آنالیزهای آماری توسط نرم افزار SPSS (VER 11.5) و با استفاده از آزمون های paired t-test، t-test مستقل و Chi-square صورت گرفت. ارتباط ها نیز از طریق ضریب همبستگی پیرسون بررسی شد.
یافته ها: بر اساس نتایج در زنان گروه مورد بعد از هشت هفته هموسیستئین پلاسما به طور معنی داری 32 درصد کاهش داشت (p=0.001) اما تغییر معنی داری در مردان مشاهده نشد، بر اساس نمره شاخص افسردگی همیلتون در 889 درصد زنان گروه مورد پاسخ مطلوب (بیش از 50 درصد کاهش در نمره) در مقایسه با 593 درصد زنان گروه شاهد مشاهده شد (p<0.05)، تفاوتی در میزان بهبودی در مردان گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد وجود نداشت.
بحث و نتیجه گیری: این یافته ها نشان می دهد که مکمل یاری با فولات روش آسان و موثری برای کاهش غلظت هموسیستئین پلاسما می باشد.
دانلود این فایل
